Ministrul sloven al Sănătăţii a demisionat din cauza măsurilor de austeritate

Autor: Mihai Draghici Postat la 25 noiembrie 2013 52 afişări

Ministrul sloven al Sănătăţii, Tomaz Gantar, a demisionat luni, la o săptămână după retragerea altui membru al Guvernului.

"Pur şi simplu, nu există o soluţie pentru sistemul de sănătate care să satisfacă toate părţile", a declarat Tomaz Gantar, care face parte din Partidul Pensionarilor (DeSUS).

Gantar a argumentat că măsurile de austeritate aplicate în ultimii patru ani au redus cu 300 de euro bugetul pentru sănătate în Slovenia. "Această situaţie a condus la deteriorarea calităţii serviciilor medicale", a atras atenţia ministrul demisionar.

Pe 20 noiembrie, ministrul sloven al Economiei a demisionat din funcţie, în contextul în care Guvernul condus de Alenka Bratusek, aflat la putere din martie, a trecut la măsuri de austeritate severe pentru a evita să solicite asistenţă financiară europeană.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SLOVENIA,
MINISTRU,
DEMISIE
/actualitate/ministrul-sloven-al-sanatatii-a-demisionat-din-cauza-masurilor-de-austeritate-11720553
11720553
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.