Ministrul Sănătăţii regretă o parte din măsurile de relaxare: Ne-am grăbit

Postat la 13 iulie 2020 103 afişări

Ministrul Sănătăţii regretă o parte din măsurile de relaxare: Ne-am grăbit

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru crede că politicienii s-au grăbit cu unele măsuri de relaxare şi dacă situaţia ar mai fi fost ţinută sub control strict două săptămâni, România ar fi fost într-o altă situaţie, la baza pantei în ceea ce priveşte evoluţia COVID-19.

„Dacă mai menţinea măcar două săptămâni (...) acum poate eram la baza pantei. Ne-am grăbit, cred, să recomandăm politic anumite idei care s-au perpetuat”, a declarat, luni, la Galaţi, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Acesta a afirmat că a fost bagatelizat efortul depus timp de trei luni şi oamenii manifestă neîncredere în privinţa existenţei virusului.

„Poate că noi suntem subiectivi, dar cei din exteriorul ţării noastre nu sunt subiectivi şi vor lua decizii în privinţa noastră”, a mai spus Tătaru.

Întrebat la cine se referă atunci când afirmă că „ne-am grăbit”, Tătaru a spus că se referă „la o parte a eşicherului politic care a ţinut sa acapareze un punctaj politic tocmai pe sănătatea românilor, pe suferinţa oamenilor, pe cei peste 1.800 de decedaţi sau pe un corp medical, care, acum, să vă spun sincer, îl văd deznădăjduit, după o muncă ce nu spun că nu a fost apreciată, dar în acest moment chiar se calcă pe acea muncă forţând un pic şi efortul, şi răbdarea lor”.

Întrebat dacă Guvernul s-a grăbit cu măsurile de relaxare, ministrul Sănătăţii a spus că „măsurile de relaxare au fost măsuri asumate, cu creşterea numărului de cazuri, în condiţiile în care se respectau nişte norme”.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
masuri,
ministrul sanatatii,
relaxare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.