Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunţat modificări la contractul individual de muncă

Autor: Alexandru Nanu Postat la 15 aprilie 2021 174 afişări

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunţat modificări la contractul individual de muncă

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunţat marţi seară, pe pagina oficială de Facebook, modificarea modelului cadru al contractului individual de muncă care va aduce obligativitatea angajatorului de al informa pe angajat despre obligaţia de a adera la un fond de pensii administrat privat.

“Prin urmare, am modificat modelul cadru al contractului individual de muncă şi am introdus o nouă obligaţie care îi revine angajatorului: să informeze salariatul, în momentul angajării, cu privire la obligaţia de a adera la un fond de pensii administrat privat“, a transmis Raluca Turcan pe Facebook.

Pilonul II de pensii, administrat privat, este obligatoriu şi vine în completarea pensiei de stat. La începutul anului 2021 erau aproximativ 7,6 milioane de români care contribuiau obligatoriu la Pilonul 2, prin intermediul celor şapte fonduri de pensii private Pilon II.

“Cred că este important să punem accent mai mare pe această componentă de informare şi de conştientizare a angajaţilor că au această opţiune, astfel încât să poată să-şi decidă singuri viitorul, alegând conştient în loc să fie repartizaţi aleatoriu de către sistem“, a transmis Raluca Turcan pe Facebook.

Cele şapte fonduri de pensii private Pilon II, la care contribuie obligatoriu 7,6 milioane de salariaţi români cu o parte din venitul brut lunar, aveau la 5 februarie 2021 active totale de circa 78,2 mld. lei, record istoric, în creştere cu 3 miliarde de lei faţă de finele anului 2020.

“Orice angajat din România contribuie la acest pilon de pensii şi este extrem de important să se informeze şi să opteze în cunoştinţă de cauză pentru un fond privat care să îi administreze aceşti bani, economisiţi de-a lungul carierei, pentru a-şi suplimenta veniturile în momentul pensionării“, mai scria Raluca Turcan.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.