Ministrul Muncii anunţă recrutarea de personal, pe perioadă determinată, în sistemul de pensii

Autor: Dorin Oancea Postat la 04 iunie 2021 364 afişări

Una dintre intervenţiile esenţiale în perioada imediat următoare va fi procesul de recrutare pentru personal suplimentar, angajat pe o perioadă determinată pentru operaţiunile de evaluare a dosarelor de pensii, scrie ministrul Muncii Raluca Turcan pe Facebook.

Ministrul Muncii anunţă recrutarea de personal, pe perioadă determinată, în sistemul de pensii

„La nivel naţional, am ajuns deja la 310 000 dosare evaluate, în condiţiile în care am început acest proces cu resursele modeste existente la nivelul caselor teritoriale din toată ţara.

Ne-am propus ca, în a doua parte a anului viitor, să finalizăm digitalizarea tuturor celor 5 milioane de dosare din România, iar, pentru a atinge acest obiectiv, resursa umană actuală - 1.300 de angajaţi la nivel naţional - nu este suficientă. Spre comparaţie, ultimul proces similar realizat în România a presupus verificarea a 1 milion de dosare în aproximativ 5 ani, în perioada 2005 – 2010”, a scris Turcan.

Prin PNRR, a adăugat Raluca Turcan, sunt asigurate 100 de milioane euro pentru a susţine atât procesul de digitalizare a dosarelor de pensii aflate în plată, cât şi dotarea cu echipamente şi servicii electronice a Casei Naţionale de Pensii Publice şi a structurilor teritoriale, ceea ce va facilita atât relaţia cu beneficiarii, cât şi accesul acestora, online, la toate informaţiile din propriul dosar de pensie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
turcan,
pensii,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.