Ministrul german al Economiei: Ieşirea Greciei din zona euro nu mai inspiră teamă

Postat la 23 iulie 2012 8 afişări

Vicecancelarul german şi ministrul Economiei Philipp Roesler şi-a reiterat îngrijorarea faţă de capacitatea Greciei de a rămâne în zona euro dar a apreciat că acest scenariu, care altădată inspira teamă, şi-a "pierdut din oroare".

Roesler a afirmat, într-un interviu acordat postului public ARD, că partenerii Atenei aşteaptă raportul celor trei instituţii de creditare cu privire la progresele realizate de Grecia în aplicarea reformelor. Acest raport va servi drept bază pentru Uniunea Europeană, BCE şi FMI pentru a decide dacă vor debloca sau nu o tranşă de 31,5 miliarde de euro din împrumutul de 130 de miliarde acordat în februarie. "Totuşi, trebuie să spun că sunt mai mult decât sceptic", a declarat Roesler, care este şi preşedintele partidului liberal FDP, membru al coaliţiei de guvernare condusă de cancelarul Angela Merkel.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
germania,
iesire,
grecia,
zona euro,
temeri
/actualitate/ministrul-german-al-economiei-iesirea-greciei-din-zona-euro-nu-mai-inspira-teama-9896600
9896600
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.