Ministrul francez de finante, cele mai mari sanse pentru conducerea FMI

Postat la 20 mai 2011 15 afişări

Ministrul francez al Finantelor, Christine Lagarde, pare sa aiba cele mai mari sanse sa-l inlocuiasca pe conationalul Dominique Strauss-Kahn in pozitia de director general al FMI, din moment ce tarile emergente nu reusesc sa se uneasca in spatele unui candidat, transmite Bloomberg.

Secretarul general al Trezoreriei Statelor Unite, Timothy Geithner, a cerut joi numirea urgenta a unui nou director general, iar administratia Obama a evitat sa sustina deschis vreun candidat.

"Vrem sa vedem un proces transparent, care sa conduca la o succesiune prompta", a afirmat Geithner intr-un comunicat.

John Lipsky, adjunctul care a preluat interimatul in pozitia de director general, "va conduce cu experienta si abilitate Fondul in acest moment critic pentru economia globala", a adaugat oficialul american.

Oficialii europeni fac presiuni pentru a mentine un candidat propriu pe pozitia de director general, conform cu o traditie care dateaza inca de la infiintarea institutiei, in 1945. FMI fuznieaza o treime din pachetele de bailout ale tarilor europene si a aprobat anul trecut imprumuturi de urgenta in valoare totala de 91,7 miliarde de dolari.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ministru,
Franta,
Christine Lagarde,
FMI
/actualitate/ministrul-francez-de-finante-cele-mai-mari-sanse-pentru-conducerea-fmi-8276284
8276284
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.