Ministrul Educaţiei vrea să diversifice activităţile şcolare: "De ce să nu avem discuţii despre internet, educaţie şi Facebook?"

Postat la 08 martie 2013 12 afişări

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, îşi doreşte "diversificarea activităţilor educative", precizând că în şcoli şi-ar putea găsi locul şi teatrul, filmele româneşti, sportul şi discuţiile despre internet şi Facebook, corelate cu partea educativă.

Ministrul Educaţiei vrea să diversifice activităţile şcolare: "De ce să nu avem discuţii despre internet, educaţie şi Facebook?"

 Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a participat, vineri, la prima parte a dezbaterii "Nu vă uitaţi copiii la TV - Vezi ce vede copilul tău", organizată de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), la Palatul Parlamentului.

În acest context, Remus Pricopie a spus că în domeniul educaţiei lipsesc cercetările. "Nu avem suficiente cercetări în spaţiul românesc pentru a realiza dacă o politică publică este benefică sau nu. Nu avem suficiente cercetări să vedem ce le lipseşte copiilor. Am câteva surprize pentru ei, dar una dintre surprize este aceea a diversificării activităţilor educative.

De ce să nu facem teatru în şcoli? De ce să nu aducem filmele româneşti care sunt ecranizări ale unor opere literare, pe care profesorii de limba română le solicită la clasă? (...) De ce să nu facem mai mult sport? De ce să nu avem discuţii despre internet şi educaţie, despre Facebook şi educaţie, despre lucrurile bune şi cele mai puţin bune? De ce să nu antrenăm copiii noştri să facă mai bine faţă riscurilor?", a spus Remus Pricopie.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ministrul-educatiei-vrea-sa-diversifice-activitatile-scolare-de-ce-sa-nu-avem-discutii-despre-internet-educatie-si-facebook-10655177
10655177
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.