Ministrul de Externe al Germaniei anunţă progrese în discuţiile pe tema Ucrainei de la Berlin. Rusia confirmă progresele

Autor: Iuliana Enache Postat la 18 august 2014 46 afişări

Discuţia cvadripartită dintre miniştrii de Externe de duminică de la Berlin pe tema Ucrainei a fost dificilă, a declarat ministrul german Frank-Walter Steinmeier, anunţând totuşi unele progrese.

"O discuţie dificilă dar eu cred şi sper că am făcut progrese în privinţa unor puncte", a declarat Steinmeier la încheierea celor cinci ore de discuţii cu omologii săi ucrainean Pavlo Klimkin, rus Serghei Lavrov şi francez Laurent Fabius. El nu a precizat asupra căror puncte s-au înregistrat respectivele progrese.

O sursă diplomatică franceză a declarat, de asemenea, fără alte precizări, că "în pofida climatului dificil, au fost înregistrate progrese".

Participanţii vor raporta rezultatele întâlnirii şefilor guvernelor lor, a precizat Steinmeier şi s-ar putea decide luni sau marţi "sub ce formă vor continua discuţiile de astăzi".

"Obiectivul rămâne să facem tot posibilul pentru a contribui la reducerea la tăcere a armelor în Ucraina şi evitarea altor victime", a adăugat el.

Înaintea reuniunii, diplomatul german, foarte implicat alături de cancelarul Angela Merkel pentru a încerca găsirea unei ieşiri din conflict, şi-a exprimat speranţa definirii unei schiţe a unei foi de parcurs către o încetare a focului, recunoscând că părţile sunt însă "departe de o soluţie politică".

Rusia confirmă unele progrese în negocierile de la Berlin pe tema Ucrainei

Miniştrii de Externe din Rusia, Ucraina, Germania şi Franţa au înregistrat unele progrese în timpul negocierilor de duminică pe tema soluţionării conflictului ucrainean, a confirmat luni ministrul rus de Externe, citat de RIA Novosti, în pagina electronică.

Părţile au discutat despre eforturile internaţionale de rezolvare a crizei ucrainene, a reamintit ministrul.

"S-au înregistrat unele progrese în toate problemele. S-a convenit asupra continuării dialogului în acest format, ceea ce ar permite găsirea unor propuneri concrete pentru a fi supuse atenţiei liderilor rus, german, francez şi ucrainean", a scris ministrul pe contul său de Facebook.

Negocieri dintre Serghei Lavrov (Rusia) şi Pavlo Klimkin (Ucraina) în vederea încetării luptelor în estul Ucrainei au avut loc duminică noaptea la hotelul Villa Borsig din Berlin. La discuţii au participat, de asemenea, ministrul german de Externe Frank-Walter Steinmeier şi omologul său francez Laurent Fabius. Potrivit lui Steinmeier, negocierile au fost dificile, dar părţile au înregistrat progrese în anumite puncte.

Miniştrii de Externe ar urma să discute luni sau marţi cu şefii de Guvern pe tema continuării negocierilor.

Aceasta este a doua întâlnire de acest fel, după cea din 2 iulie, care a avut loc tot la Berlin.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GERMANIA,
UCRAINA,
NEGOCIERI
/actualitate/ministrul-de-externe-al-germaniei-anunta-progrese-in-discutiile-pe-tema-ucrainei-de-la-berlin-rusia-confirma-progresele-13105212
13105212
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.