Miniştrii Finanţelor din zona euro se întâlnesc astăzi pentru a semna al doilea acord al Greciei

Postat la 12 martie 2012 9 afişări

Miniştrii Finanţelor din zona euro se reunesc luni la Bruxelles pentru a semna cel de-al doilea pachet de finanţare externă a Greciei, de 130 miliarde euro, după cea mai amplă restructurare a datoriilor de stat din istorie.

Şedinţa Eurogroup va discuta de asemenea măsurile de reducere a deficitului bugetar din Spania şi derularea programului de finanţare externă a Portugaliei, în încercarea de a preveni efectele de contagiune propagate de situaţia din Grecia, transmite Bloomberg. Grecia a obţinut sprijinul majorităţii creditorilor privaţi pentru conversia de obligaţiuni menită să reducă datoria statului cu peste 100 miliarde euro, de la 160% din PIB în prezent spre 120% din PIB în 2020. Operaţiunea, care impune deţinătorilor privaţi de obligaţiuni pierderi de peste jumătate din valoarea nominală a creanţelor greceşti deţinute, a declanşat plata unor contracte credit-default swap de 3 miliarde de dolari, după ce guvernul de la Atena a decis să forţeze participarea mai multor investitori.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
grecia,
faliment,
economie,
intalnire
/actualitate/ministrii-finantelor-din-zona-euro-se-intalnesc-astazi-pentru-a-semna-al-doilea-acord-al-greciei-9392280
9392280
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.