Ministerul Justiţiei a anunţat data la care va lansa procedura de selecţie a procurorului general şi a şefilor DNA şi DIICOT

Autor: Firuta Flutur Postat la 28 noiembrie 2019 29 afişări

Ministerul Justiţiei va lansa pe 2 decembrie procedura de selecţie a procurorului general al României, dar şi cele pentru procurorii-şefi de la DNA şi DIICOT, funcţiile fiind ocupate momentan interimar, a anunţat ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu.

"Ştiu că o altă cauză a acestor tendinţe este starea de provizorat şi interimat la vârful Ministerului Public. De aceea, imediat după preluarea mandatului, am început să lucrăm la procedura de selecţie a procurorilor de rang înalt, pentru a fi înaintate CSM, pentru aviz, şi preşedintelui României, pentru o eventuală numire. Pe data de 2 decembrie, Ministerul Justiţiei va lansa această procedură de selecţie în primă fază pentru funcţia de procuror general, procuror şef DNA şi procuror şef DIICOT", a anunţat Cătălin Predoiu, într-o conferinţă de presă.

Ministrul Justiţiei a mai precizat că, la scurt timp, va lansa procedura şi pentru celelalte funcţii de conducere pentru care ministerul Justiţiei formulează propuneri. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CĂTĂLIN PREDOIU,
PROCURORI,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.