Noutăţi pentru utilizatorii serviciilor de ridesharing: AplicaţiaClever devine Free Now. În ce ţări este disponibilă

Autor: Andra Stroe Postat la 27 noiembrie 2019 116 afişări

Noutăţi pentru utilizatorii serviciilor de ridesharing: AplicaţiaClever devine Free Now. În ce ţări este disponibilă

FREE NOW, parte a celei mai mari platforme europene de mobilitate urbană deţinute de Daimler şi BMW şi singura aplicaţie din România care integrează atât taxi, cât şi ridesharing, este acum disponibilă pentru pasagerii din România. Pentru a călători prin intermediul platformei, atât în Bucureşti, cât şi în alte 100 de oraşe din Europa cu aceeaşi aplicaţie, aceştia trebuie să descarce aplicaţia din magazinele iOS şi Android şi să-şi creeze cont.

Noua platformă înlocuieşte aplicaţia Clever, care însă va continua să funcţioneze o perioadă în paralel. Şoferii Clever sunt în plin proces de tranziţie la FREE NOW, flota urmând să depăşească 90% din cei 15.000 de şoferi ai companiei în Bucureşti, până la finalul acestui an. Totodată, aplicaţia FREE NOW va fi lansată şi în alte oraşe din România în perioada următoare.

Pentru toate cursele, aplicaţia oferă opţiunile de plată cash sau card şi permite pasagerilor să comande, de pe acelaşi cont, mai multe maşini în acelaşi timp. Pasagerii beneficiază de un tarif fix per kilometru, indiferent de momentul zilei, de condiţiile de trafic sau de cererea şi oferta de maşini dintr-un anumit moment, oferind astfel utilizatorilor control şi predictibilitate din punct de vedere al costurilor. Serviciul funcţionează pe principiul proximităţii, criteriul principal de alocare a unei comenzi fiind distanţa dintre punctul din care a fost lansată comanda şi locaţia şoferului. Aplicaţia ţine cont însă şi de alte elemente, precum ratingul şoferului şi preferinţele de plată ale clienţilor.

Platforma le permite pasagerilor din România să folosească o singură aplicaţie pentru a găsi cea mai bună soluţie de transport, în regim de taxi sau ridesharing, nu doar Bucureşti, ci şi în alte peste 100 de oraşe din nouă ţări europene în care grupul operează - Germania, Marea Britanie, Irlanda, Spania, Portugalia, Italia, Polonia, Austria şi Suedia.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
utilizatori,
noutati,
servicii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.