Ministerul Finantelor vrea reducerea cu o treime a posturilor de la Vama si Garda Financiara

Postat la 24 mai 2011 55 afişări

Ministerul Finantelor Publice propune desfiintarea a 2.140 posturi de la Autoritatea Nationala a Vamilor (ANV) si Garda Financiara (GF), cele mai ample reduceri urmand sa fie operate in randul lucratorilor vamali, unde ar putea fi disponibilizati 1.427 de angajati.

Potrivit unui proiect de hotarare de guvern, personalul ANV va fi limitat de la maximum 4.586 de posturi la 3.159 de posturi, ceea ce inseamna o reducere cu 31%.

In acelasi timp, structura Garzii Financiare va avea cel mult 1.092 de posturi, comparativ cu 1.805 in prezent, reprezentand o taiere de personal de aproape 40%.

Astfel, numarul de posturi cumulate de la cele doua institutii va fi redus cu o treime.

Proiectul privind organizarea ANV scoate de sub avizul ministrului Finantelor Publice numirea directorilor executivi si directorilor executivi adjuncti ai directiilor regionale pentru accize si operatiuni vamale si cei din Bucuresti, care vor fi aprobati prin ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) la propunerea vicepresedintelui ANAF care conduce Vama.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ministerul-finantelor-vrea-reducerea-cu-o-treime-a-posturilor-de-la-vama-si-garda-financiara-8282270
8282270
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.