Ministerul Comunicatiilor revine cu legea de stocare a datelor, declarata neconstitutionala in 2009

Postat la 24 iunie 2011 9 afişări

Ministerul Comunicatiilor promoveaza din nou un proiect de lege, declarat neconstitutional in 2009, care obliga operatorii telecom sa stocheze, pentru sase luni, anumite date privind apelurile telefonice, SMS si email-uri, care vor putea fi transmise organelor judiciare sau de siguranta nationala.

Ministerul incearca sa evite astfel continuarea procedurii de infringement declansate de UE, prin transmiterea de catre CE a unui aviz motivat. Datele vor permite urmarirea si identificarea sursei si destinatiei unei comunicari, a datei, orei si duratei acesteia, precum si tipul de comunicare, al echipamentului si locatiei acestuia si vor putea fi transmise organelor judiciare sau cu atributii de siguranta si securitate nationala, la cererea acestora, "de indata, dar nu mai mult de 48 de ore" (de la solicitarea acestora, n.r.), se arata intr-un proiect de act nomrativ elaborat de ministerul de resort si dat joi publicitatii. "Prezenta lege nu se aplica in ceea ce priveste continutul comunicarii sau informatiilor consultate in timpul utilizarii unei retele de comunicatii electronice, in aceste cazuri fiind aplicabile prevederile Codului de procedura penala si cele din legile speciale in materie", se precizeaza in document.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
legislatie,
constitutie,
comunicatii,
stocare,
date
/actualitate/ministerul-comunicatiilor-revine-cu-legea-de-stocare-a-datelor-declarata-neconstitutionala-in-2009-8379926
8379926
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.