Minerii din valea Jilui cer creşterea cu 100 lei a sporului de periculozitate, la 700 lei

Postat la 07 martie 2012 19 afişări

Minerii Companiei Naţionale a Huilei (CNH) Petroşani cer Ministerului Economiei majorarea cu 100 de lei a sporului de periculozitate, de la 600 de lei la 700 de lei, şi creşterea preţului cărbunelui livrat producătorilor de energie, fără să avanseze un nivel anume, afirmă surse din CNH.

"Vor avea loc şi miercuri întâlniri între sindicate şi reprezentanţii Ministerului Economiei. Sindicatele minerilor cer creşterea de la 600 de lei la 700 de lei a sporului de periculozitate, la nivelul salariului minim pe economie, care nu a mai fost modificat din 2008. Potrivit contractului colectiv de muncă, sporul de periculozitate trebuie să die egal cu salariul minim pe economie. Va fi discutat şi subiectul preţului gigacaloriei pe care CNH trebuie să îl încaseze de la Mintia şi Proşeni, termocentralele către care livrează cărbunele", au adeclarat pentru MEDIAFAX surse din CNH.

Minerii din Valea Jiului au început luni proteste la sediul CNH şi pe străzile din Petroşani, solicitând în principal respectarea unui memorandum aprobat de fostul ministru al Economiei Ion Ariton, în baza căruia sporul de periculozitate ar fi trebuit aliniat la legile actuale, iar grila de salarizare ar fi trebuit actualizată, ceea ce ar fi presupus o creştere a salariilor cu circa 10%.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Minerii,
valea Jilui,
spor de periculozitate
/actualitate/minerii-din-valea-jilui-cer-cresterea-cu-100-lei-a-sporului-de-periculozitate-la-700-lei-9377321
9377321
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.