Militarii bulgari se întorc acasă din Afganistan

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 04 decembrie 2011 36 afişări

Guvernul de la Sofia a hotărât ca trei sferturi din cei 600 de militari ai săi staţionaţi în Afganistan sub egida misiunii ISAF a NATO să fie retraşi până în 2014.

Conform noii strategii privind participarea la războiul din Afganistan, prezentate de ministrul apărării, Anyu Anghelov, două echipe medicale vor fi retrase până la finele lui 2012, la începutul lui 2013 se vor întoarce acasă militarii care păzesc aeroportul din Kabul, iar cei însărcinaţi cu paza aeroportului din Kandahar vor urma până la sfârşitul lui 2014. Retragerea bulgarilor coincide cu planul american de transferare treptată a responsabilităţilor de securitate către forţele afgane până în 2014, notează Novinite.

În ce priveşte România, preşedintele Traian Băsescu a anunţat la Adunarea Parlamentară a NATO din octombrie că "reconfigurarea efortului nostru" se va face "doar în funcţie de situaţia de pe teren".

Urmărește Business Magazin

/actualitate/militarii-bulgari-se-intorc-acasa-din-afganistan-9027512
9027512
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.