Miliardarul Michael Dell vrea să preia controlul producătorului de PC-uri Dell, cu bani din averea personală

Postat la 30 ianuarie 2013 22 afişări

Miliardarul Michael Dell vrea să preia controlul producătorului de PC-uri Dell Inc., urmând să plătească până la 1 miliard de dolari din averea personală pentru a majora participaţia de 15,7% pe care o deţine deja, au declarat surse apropiate situaţiei.

Michaell Dell ar putea finanţa compania cu între 500 milioane dolari şi 1 miliarde de dolari pentru a obţine participaţia majoritară, au afirmat sursele citate pentru Bloomberg. Dell a fondat compania care îi poartă numele în 1984.

Producătorul de PC-uri este în negocieri cu un consorţiu de investitori condus de fondul Silver Lake Management, preluarea companiei urmând să fie finanţată parţial şi de Microsoft, au afirmat anterior surse apropiate discuţiilor.

Dell vrea să se delisteze de la bursă, operaţiune pentru care ar trebui să plătească investitorilor până la 9 miliarde de dolari. Participaţia lui Michael Dell, directorul general al companiei, valorează aproximativ 3,6 miliarde de dolari, la care miliardarul ar contribui cu 1 miliard de dolari din fonduri proprii. Restul sumei ar urma să fie finanţată prin împrumuturi şi utilizarea rezervelor de lichiditate ale producătorului de PC-uri, estimate la 11 miliarde de dolari anul trecut. Silver Lake şi Microsoft ar urma să investească între 1 şi 2 miliarde de dolari fiecare, potrivit surselor citate.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
miliardar,
Michael Dell,
PC-uri Dell
/actualitate/miliardarul-michael-dell-vrea-sa-preia-controlul-producatorului-de-pc-uri-dell-cu-bani-din-averea-personala-10529722
10529722
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.