Mii de vehicule, blocate de ninsori abundente în Alpii francezi - FOTO

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 28 decembrie 2014 51 afişări

Mii de vehicule au rămas blocate în noaptea de sâmbătă spre duminică în Savoia, în Alpii francezi, din cauza unor ninsori abundente, iar autorităţile au lansat un plan de găzduire de urgenţă, însă numeroşi automobilişti au fost nevoiţi să-şi petreacă noaptea în maşini, relatează AFP.

Aproximativ 15.000 de vehicule au fost blocate sâmbătă după-amiaza pe drumuri în Savooia, unde ninsoarea înreguna traficul rutier, mai ales în zona staţiunilor de schi, potrivit prefecturii acestui departament.

Prefectura i-a invitat pe automobilişti "să se oprească cât mai în amonte posibil" de regiune, pentru "a căuta un loc de cazare peste noapte". Aproape 10.000 de locuri erau disponibile în departament, în aproximativ 40 de comune.

Prefecturile altor două departamente, Hautes-Alpes şi Haute-Savoie, au anunţat, de asemenea, câteva sute de paturi disponibile pentru găzduire de urgenţă.

Prefectura din Savoia a decis să impună vehiculelor provenind de la Lyon sau Annecy care se îndreaptă către staţiuni de schi din departament să se întoarcă din drum când ajung la punctele în care se plăteşte taxa de drum.

Însă numeroşi automobilişti erau blocaţi în continuare pe timpul nopţii. "Tocmai am parcurs 130 de kilometri în zece ore", a declarat pentru AFP, imediat după ora locală 1.00 (2.00, ora României), Kevin Clavel, blocat în vehicul împreună cu patru pasageri, pe autostrada A410, între Albertville şi Chambéry.

"Numărul verde (numărul pentru informaţii de urgenţă) nu răspunde. Este complet blocat. Nu avem informaţii despre centrele de găzduire. Tocmai am auzit la radio că ar trebui să ne întarcem din drum la locul de plată a taxei de drum. Este o prostie. Am plecat să facem un tur. Vă imaginaţi cum este pentru familii cu copii mici?", a declarat el.

Ministrul de Interne Bernard Cazeneuve şi secretarul de stat pentru Transporturi Alain Vidalies au salutat, într-un comunicat, "sângele rece şi simţul responsabilităţii" automobiliştilor. Ei au mulţumit, de asemenea, persoanele mobilizate.

Ninsori abundente şi un episod în care poleiul a antrenat mai multe accidente, în contextul unui du-te-vino al oamenilor aflaţi în drum sau care se întorc din vacanţă în staţiuni de schi, au provocat dificultăţi.

Din cauza ninsorii a avut loc un accident mortal în departamentul Isère, unde un bărbat a murit după ce a căzut cu maşina într-o râpă.

Frigul şi ninsoarea urmează să continue duminică, potrivit Météo France, care avertizează în legătură cu riscul formării poleiului.

În total, 19 departamente din nord-estul Franţei erau afectate, în diverse grade, de intemperii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FRANŢA,
INTEMPERII,
TRANSPORT
/actualitate/mii-de-vehicule-blocate-de-ninsori-abundente-in-alpii-francezi-foto-13740630
13740630
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.