Mii de oameni, adunaţi într-un loc pentru a ucide Diavolul cu pietre

Postat la 07 noiembrie 2011 16 afişări

Mii de pelerini musulmani se adună în fiecare an la ritualul Jamarat, pentru a arunca cu pietre în cadrul unei ceremonii de "ucidere" a Diavolului. Ceremonia are loc în oraşul Mina, în apropiere de Mecca.

Pelerinii aruncă pietre în stâlpi care simbolizează Diavolul pentru a-şi arăta sfidarea faţă de acesta. Musulmanii din întreaga lume marchează Eid al-Adha sau Sărbătoarea Sacrificiului, care reprezintă finalul pelerinajului la Mecca şi comemorarea aprobării lui Abraham de a-şi sacrifica fiul Ismail din porunca Domnului. Pelerinajul musulmanilor la Mecca poate cauza chiar moartea participanţilor. În 2004, 244 de oameni au murit în îmbulzeală, iar anul următor, 360. Pelerinajul simbolizează curăţarea sufletului de păcate prin urmarea paşilor făcuţi de profetul Mohamed şi de Abraham.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
actualitate,
pelerini,
ceremonie,
mecca
/actualitate/mii-de-oameni-adunati-intr-un-loc-pentru-a-ucide-diavolul-cu-pietre-8947947
8947947
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.