Mihai Tudor, seful IBM Romania, promovat in Europa. Locul e luat de Bogdan Balaci

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 07 ianuarie 2011 67 afişări

Seful filialei locale a IBM din 2006 incoace, Mihai Tudor, a fost promovat in functia de director general pentru Europa de Sud-Est. Operatiunile din Romania sunt preluate de Bogdan Balaci.

Promovarea lui Mihai Tudor in pozitia de director general in regiunea sud-est europeana implica responsabilitati asupra Bulgariei, Croatiei, Romaniei, Serbiei si Sloveniei.

Bogdan Balaci, noul director general al IBM Romania, lucreaza in companie din 1999, pe atunci angajat in pozitia de account manager pentru sectorul bancar. Acum, el a fost promovat din pozitia e director de vanzari al companiei.

De-a lungul timpului, Balaci a detinut diverse functii de conducere in cadrul IBM Romania. La baza cercetator stiintific, el a renuntat la studiul mareelor terestre in

favoarea unui traseu profesional axat pe zona de business. In ultima perioada, din pozitia de director de vanzari Balaci s-a ocupat de atragerea de clienti si de relatia cu cei existenti, in toate cele trei segmente de business - sectorul public, sectorul privat si IMMurile.

Parcursul profesional prin care a ajuns in pozitia actuala incepe in 1993, cand absolventul Facultatii de Fizica din cadrul Universitatii Bucuresti s-a angajat la Institutul de Geodinamica al Academiei Romane. Munca sa era sa faca masuratori ale mareelor terestre, incercand sa demonstreze existenta unor corelatii intre acest fenomen si declansarea cutremurelor din zona Vrancea. "Nici astazi nu au fost demonstrate fara echivoc acele corelatii si nimeni nu poate prezice in mod

riguros stiintific cand se va produce un cutremur", spunea Balaci intr-o discutie anterioara cu BUSINESS Magazin.

Motivele pentru care a renuntat la o cariera stiintifi ca, mutandu-se in domeniul IT in 1995, la ICL Romania, au fost in mare parte financiare, cercetarea stiintifica fiind pe atunci pe ultimul loc in grila de salarizare a bugetarilor.

Bogdan Balaci detine si un MBA la Henley Management College din Marea Britainie

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Mihai Tudor,
IBM Romania,
Bogdan Balaci
/actualitate/mihai-tudor-seful-ibm-romania-promovat-in-europa-locul-e-luat-de-bogdan-balaci-7870536
7870536
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.