Michael Schumacher, rănit într-un accident de schi. Fostul pilot, transportat cu elicopterul la spital. Autorităţile franceze: A suferit un traumatism cranian grav

Autor: Leila Bolat Postat la 29 decembrie 2013 179 afişări

Fostul pilot de Formula 1 Michael Schumacher, septuplu campion mondial, a fost rănit într-un accident de schi, duminică dimineaţă, în staţiunea Meribel din Franţa, susţine postul de radio Europe 1, citat de L'Equipe. Autorităţile locale franceze au confirmat, duminică seara, că Schumacher a suferit un traumatism cranian grav.

Autorităţile din Meribel au anunţat, duminică seară, că fostul pilot de Formula 1 Michael Schumacher a suferit un traumatism cranian grav, dar viaţa nu îi este în pericol, informează AFP.

Jandarmeria montană din Courcheval, care a intervenit după accidentul lui Schumacher, a precizat că germanul a suferit "un traumatism cranian sever".

La scurt timp după anunţul autorităţilor din Meribel, ledauphine.com a notat însă că starea lui Schumacher s-a agravat şi că viaţa fostului pilot ar fi acum în pericol.

Fostul pilot de Formula 1 Michael Schumacher, septuplu campion mondial, a fost rănit grav într-un accident de schi, duminică, în staţiunea Meribel, conform postului de radio Europe 1, citat de L'Equipe.

Directorul general al staţiunii, Christophe Gernignon-Lecomte, a declarat pentru RMC că Schmacher era agitat dar conştient, după accident. "Nu ştiu cu adevărat gravitatea accidentării, deocamdată are loc o anchetă. El a căzut la 11.07, în afara pistei, la Meribel. Avea cască şi s-a lovit cu capul de o stâncă. Intervenţia a fost rapidă, la ora 11.15, el fiind transportat cu elicopterul la spital. Era şocat, puţin agitat, dar conştient. Probabil este un traumatism cranian, dar nu este grav", a afirmat Gernignon-Lecomte.

Michael Schumacher, în vârstă de 44 de ani, este septuplu campion mondial la Formula 1 (1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004). El a câştigat în carieră 91 de Mari Premii în 307 participări şi s-a retras din activitate în 2012.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FORMULA 1,
SCHUMACHER,
ACCIDENT
/actualitate/michael-schumacher-ranit-intr-un-accident-de-schi-fostul-pilot-transportat-cu-elicopterul-la-spital-autoritatile-franceze-a-suferit-un-traumatism-cranian-grav-11832519
11832519
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.