METEO. Prognoza vremii pe regiuni pentru săptămâna care vine

Postat la 02 februarie 2013 31 afişări

Administraţia Naţională de Meteorologie a difuzat prognoza meteo pentru toate regiunile ţării în următoarea săptămână, până la 10 februarie, folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

BANAT

Valorile diurne vor marca o scădere şi se vor situa în medie în jur de 4 grade Celsius. Temperaturile minime vor fi negative în primele nopţi, după care până în data de 4 februarie vor fi uşor pozitive, sau apropiate de 0 grade. Începând din 5 februarie acestea vor scădea şi se vor situa în jurul valorii de -4 grade Celsius. Se vor semnala precipitaţii mixte, posibil mai consistente între 2 şi 4 februarie.

CRIŞANA

Vremea se va răci uşor în până la valori în medie de 2-3 grade, cu menţiunea că în ultimele două zile temperaturile ar putea creşte din nou. Valorile nocturne se vor situa în medie în jur de 0 grade Celsius, dar începând din data de 4 februarie vor scădea până la valori medii de -4 grade. Temporar se aşteaptă precipitaţii mixte pe aproape tot parcursul intervalului, mai consistente între 2 şi 4 februarie.

TRANSILVANIA

Vremea va cunoaşte o încălzire spre 3 februarie, când maximele termice vor creşte până la valori medii în jur de 4 grade Celsius. Începând din data de 4 februarie, vremea se va răci, astfel că valorile diurne se vor situa la medii apropiate de 0 grade şi abia spre sfârşit vor creşte uşor. Temperaturile minime vor creşte până în data de 4 februarie în medie până la valori în jur de - 4 grade Celsius, apoi vor scădea din nou până la valori medii de -8 grade. Temporar vor fi precipitaţii, în general slabe cantitativ, predominant sub formă de ninsori.

MARAMUREŞ

Temperaturile diurne vor creşte spre 3 februarie până la valori medii de 4 grade Celsius. Începând din data de 4 februarie, vremea se va răci, astfel că maximele termice se vor situa la medii apropiate de 0 grade şi abia spre sfârşit vor creşte uşor. Temperaturile minime vor fi negative, cu o creştere spre 4 februarie în medie până la valori de - 2 - 0 grade Celsius, apoi vor scădea din nou până la valori medii de -6 grade. Temporar vor fi precipitaţii, îndeosebi sub formă de ninsoare, exceptând perioada 2-3 februarie, când vor fi mixte şi mai consistente.

MOLDOVA

Vremea se va încălzi până la 3 februarie, când maximele termice vor creşte până la valori medii în jur de 4 grade Celsius. Începând din data de 4 februarie, vremea se va răci, astfel că valorile diurne se vor situa la medii apropiate de 0 grade şi abia spre sfârşit vor creşte uşor. Temperaturile minime vor creşte până în data de 4 februarie în medie până la valori în jur de -2 grade Celsius, apoi vor scădea din nou până la valori medii de -8 - -6 grade. Vor fi precipitaţii slabe, predominant sub formă de ninsoare începând din data de 3 februarie.

DOBROGEA

Vremea se va încălzi până la 3 februarie, când temperaturile maxime vor creşte până la valori medii de 6-8 grade Celsius. Începând din 4 februarie, vremea se va răci uşor, astfel că valorile diurne se vor situa în jur de 4 grade, însă spre sfârşit din nou ar putea creşte uşor. Temperaturile minime vor creşte apoi până la valori de 0 - 2 grade între 2 şi 4 februarie. Apoi acestea vor fi din nou negative până la valori de - 4 - -2 grade. Precipitaţiile vor fi slabe, sub formă de ploaie, dar trecător şi lapoviţă şi posibil ninsoare.

MUNTENIA

Începând din 4 februarie, valorile diurne vor marca o scădere uşoară şi se vor situa în medie la valori de 2-4 grade. Temperaturile minime vor fi negative pe tot parcursul intervalului. Până în data de 4 februarie, acestea vor creşte până spre medii de -2 grade Celsius. Începând din 5 februarie, vor scădea şi se vor situa în medie între -6 şi -4 grade Celsius. Vor fi precipitaţii mixte, în general slabe cantitativ.

OLTENIA

Vremea se va încălzi până la 3 februarie, când maximele termice se vor situa în medie la valori de 9 grade Celsius. Ulterior, valorile diurne vor marca o scădere uşoară şi se vor situa în medie la valori de 4 grade. Temperaturile minime vor fi negative pe tot parcursul intervalului, deşi către 4 februarie se vor apropia in medie de 0 grade Celsius. Începând din 5 februarie vor scădea din nou şi se vor situa în medie la valori de -4 grade Celsius. Vor fi precipitaţii mixte, în general slabe cantitativ.

LA MUNTE

Vremea va fi rece în cea mai mare parte a intervalului, cu maxime termice în medie în jur de -4 grade Celsius, exceptând perioada 2-3 februarie când se vor apropia de 0 grade. Nopţile vor fi caracterizate de ger în perioada 5-10 februarie. Temporar vor fi ninsori, în general slabe cantitativ.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/meteo-prognoza-vremii-pe-regiuni-pentru-saptamana-care-vine-10539319
10539319
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.