Mergeti si listati-va

Postat la 31 ianuarie 2006 13 afişări

Bursa de Valori a sarit in ajutorul IMM-urilor aflate in cautare de finantare. Pentru ele - sau cel putin pentru cele "din sectoare dinamice ale economiei", cum a spus directorul general Stere Farmache - va fi lansata o noua categorie de listare, New Market, conditiile de inscriere fiind un plan viabil de afaceri si o perioada de activitate de minim un an, urmand ca limitele minime de capital social sa fie stabilite ulterior.

Bursa de Valori a sarit in ajutorul IMM-urilor aflate in cautare de finantare.  Pentru ele - sau cel putin pentru cele "din sectoare dinamice ale economiei", cum a spus directorul general Stere Farmache - va fi lansata o noua categorie de listare, New Market, conditiile de inscriere fiind un plan viabil de afaceri si o perioada de activitate de minim un an, urmand ca limitele minime de capital social sa fie stabilite ulterior.  Noua categorie va incepe sa functioneze dupa restructurarea cotei Bursei, respectiv dupa fuziunea BVB cu RASDAQ. 

Pentru IMM-urile cu apetit mai mare de risc, Bursa considera o alternativa listarea indirecta pe piata AIM de la bursa din Londra, adica pe segmentul destinat companiilor mici si mijlocii de la London Stock Exchange. 

Firmele romanesti s-ar putea lista fie prin intermediul unei companii inmatriculate in Marea Britanie, fie prin emiterea de certificate de depozit de catre un depozitar care are in custodie actiunile unei firme din Romania.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Actualitate
/actualitate/mergeti-si-listati-va-2510056
2510056
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.