Merele cumpărate de la magazin ar putea să aibă luni de zile de la momentul când au fost culese

Postat la 18 aprilie 2017 73 afişări

Cele mai multe dintre merele de pe rafturi nu sunt proaspete, pentru că în Statele Unite ele se culeg în august sau septembrie. Prin urmare, merele care se vor vinde în lunile de iarnă sunt congelate.

Merele cumpărate de la magazin ar putea să aibă luni de zile de la momentul când au fost culese

Congelarea se face în nişte depozite uriaşe, unde temperatura controlată este de 1-2 grade Celsius. Merele ce urmează să fie vândute ajung însă în zone destinate, cu o temperatură mai mică şi un nivel scăzut de oxigen, în jur de 25%. Această măsură e luată pentru a se asigura că merele nu se strică.

Astfel, merele cumpărate săptămână trecută nu sunt chiar proaspete; ele ar fi putut sta congelate luni de zile.

Clienţii nu trebuie însă să se sperie: chiar dacă şi-au pierdut puţin din aciditate, merele ar trebui să aibă acelaşi gust şi consistenţă dacă au fost păstrate corespunzător.

Sursa: Tech Insider

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.