Mercury Research: Un sfert dintre cei care postesc cheltuie mai mult pe mâncare în postul Paştelui

Autor: Anca Barbulescu Postat la 11 aprilie 2013 36 afişări

Aproximativ 25% dintre românii care ţin postul Paştelui cheltuie mai mult pe mâncare în această perioadă decât în mod normal, conform unui studiu reprezentativ la nivel naţional realizat de compania de cercetare de piaţă Mercury Research cu privire la obiceiul românilor de a tine post.

Mercury Research: Un sfert dintre cei care postesc cheltuie mai mult pe mâncare în postul Paştelui

Postul Pastelui este ţinut de jumătate dintre femei şi o treime dintre bărbati.

“Planificarea cumpărăturilor alimentare în timpul postului poate fi mai dificilă decât în perioadele obişnuite din mai multe motive. Este posibil ca într-o gospodărie să nu ţină post toţi membrii familiei, astfel se cumpără mai multe tipuri de alimente, ceea ce poate să ridice costurile. În acelaşi timp, risipa este mai mare, întrucat estimarea cantităţilor nu mai este realizată la fel de bine ca de obicei. Un alt motiv ar fi înlocuirea alimentelor obişnuite cu mâncare proaspată, neprocesată, care se consumă în cantităţi mai mari nefiind la fel de săţioasă, şi, care, de asemenea, poate duce la cheltuieli mai mari”, a declarat Andrei Canda, client service director la Mercury Research

În timpul postului, mai mult de trei sferturi dintre cei care postesc consumă mai des decât în perioade obişnuite legume, salate sau fructe proaspete. Dulceaţa, gemurile, mierea, precum şi conservele de legume sunt mai des consumate în această perioadă de mai mult de două treimi dintre cei care ţin post.  De asemenea, produsele care înlocuiesc alimentele de origine animală sunt şi ele la mai mare căutare în aceasta perioadă (pate vegetal, soia, caşcaval vegetal).

În perioada postului, patru din zece români care ţin post gătesc acasă mai mult  decât de obicei.

Un sfert dintre românii care ţin post afirmă că este un obicei benefic pentru sănătate, această credinţa fiind mai degrabă împărtăpita de locuitorii din Ardeal şi Bucovina (43%). De asemenea, într-o măsura mai mare decât alte categorii de vârstă, persoanele trecute de 50 de ani au ca motivaţie în ţinerea postului şi beneficiile pe care alimentaţia o are asupra sănătăţii (37%).

Postul Paştelui este ţinut de 42% dintre românii cu vârsta de peste 14 ani, femeile fiind preocupate într-o mai mare măsură decât bărbaţii să păstreze acest obicei. Jumatate dintre femeile din România ţin post de Paşte, iar în ceea ce îi priveşte pe bărbaţi, o treime are acest obicei. De asemenea 34% dintre femeile care postesc reuşesc să-l ţină integral, în timp ce numărul bărbaţilor este mai mic (18% dintre barbaţii care ţin post).

Urmărește Business Magazin

/actualitate/mercury-research-un-sfert-dintre-cei-care-postesc-cheltuie-mai-mult-pe-mancare-in-postul-pastelui-10735942
10735942
comments powered by Disqus

ALEPH STORY: Dezvoltatorii vor lua în vizor hotelurile vechi pentru a le demola şi pentru a dezvolta hoteluri şi blocuri noi. O discuţie cu Dana Ciriperu, Ziarul Financiar şi Dan Pavel, editor-prezentator ŞTIU

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.