Meleşcanu face apel la românii din diaspora să vină devreme la vot duminică

Autor: Catalina Mihai Postat la 14 noiembrie 2014 47 afişări

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a făcut apel, vineri, ca românii din diaspora să vină la vot duminică devreme, menţionând că dacă declaraţiile pe propria răspundere sunt completate din timp şi dacă cei şapte membri ai secţiei sunt prezenţi, numărul celor care vor vota se va dubla.

Potrivit lui Meleşcanu, măsurile luate de MAE asigură cel puţin o dublare a numărului celor care au votat la primul tur, dacă declaraţiile pe propria răspundere vor fi completate înainte de intrarea în secţie şi dacă cei şapte membri ai secţiei vor fi prezenţi.

"Măsurile luate de MAE asigură cel puţin o dublare a numărului celor care au votat la primul tur, cu condiţia să fie reunite două condiţii: lumea să-şi completeze într-adevăr declaraţia pe propria răspundere înainte de a intra în secţia de votare pentru a semna numai şi pentru a-şi exercita votul şi, în al doilea rând, cu condiţia esenţială ca în toate secţiile de votare cei 7 membri ai Comisiei să fie prezenţi", a spus ministrul.

El a făcut un apel ca românii din diaspora să vină la vot cât mai devreme.

"În condiţiile în care le-am prezentat, apelul pe care l-am făcut este, de asemenea, foarte important şi anume să vină toţi cetăţenii cât mai devreme cu putinţă la vot", a precizat Meleşcanu, subliniind că la primul tur "aproape jumătate din voturi s-au dat în două ore, între 17:00 şi 19:00".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
MELEŞCANU,
DIASPORA,
VOT
/actualitate/melescanu-face-apel-la-romanii-din-diaspora-sa-vina-devreme-la-vot-duminica-13558808
13558808
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.