Mega Image a intrat în Oradea cu primul magazin. Urmează Sibiul, a doua piaţă nouă din 2020. „E perioada în care credem că este important să continuăm să investim“

Autor: Cristina Roşca Postat la 10 mai 2020 1088 afişări

Retailerul olandezo-belgian a intrat pe piaţa din Oradea cu primul său magazin, situat pe bulevardul Ştefan cel Mare nr. 79. Până la finalul anului alte două unităţi vor fi deschise în acest oraş.

Mega Image a intrat în Oradea cu primul magazin. Urmează Sibiul, a doua piaţă nouă din 2020. „E perioada în care credem că este important să continuăm să investim“

♦ Compania are bugetate aproape 100 de magazine noi în acest an, iar până acum a deschis circa 25, conform calculelor ZF.

Retailerul olandezo-belgian a intrat pe piaţa din Oradea cu primul său magazin, situat pe bulevardul Ştefan cel Mare nr. 79. Până la finalul anului alte două unităţi vor fi deschise în acest oraş.

Oficialii companiei spun că deschiderea face parte din planul de expansiune în teritorii noi din ţară, în oraşe care sunt centre urbane puternice, cu potenţial şi dezvoltare accelerată. Recent ei anunţaseră că pentru acest an sunt pe listă Oradea şi Sibiu. Astfel, urmează primul magazin Mega Image în oraşul din inima ţării.

„Venim în Oradea într-o perioadă în care credem că este important să conti­nuăm să investim, atât în dezvoltare, cât şi în producătorii locali care au nevoie de susţinere mai mult decât oricând. Oferim o sortimentaţie completă de produse prin parteneriate strate­gice cu producători români, din întreaga ţară, dar şi din regiune, alături de produse internaţionale cu specific, care vor face o diferenţă la cumpărături,” afirmă Mircea Moga, CEO Mega Image. Tot la finalul săptămânii Mega Image a deschis şi un nou magazin la Iaşi, oraş unde intrase anul trecut pentru prima dată.

Retailerul olandezo-belgian are 782 de magazine în România, dintre care 92 au fost deschise anul trecut şi circa 20 în 2020. Com­pania menţine ritmul şi în acest an, când are bugetate 95 de unităţi noi, dintre care 46 de supermarketuri Mega Image şi 49 de magazine de proximitate Shop & Go, conform informaţiilor anunţate anterior. Ritmul din 2019 a fost cel mai rapid ritm din ultimii ani, numărul de magazine noi fiind cu 50% mai mare decât în 2018. Oficialii Mega Image au declarat că vor investi în 2020 în pofida pande­miei de Covid-19 care a blocat sectoare impor­tante din economie. În ultimii ani compania a mers pe pieţe noi, mature şi cu potenţial, precum Cluj-Napoca şi Timişoara în 2017 şi 2018. Retailerul a continuat în 2019 cu extinderea în regiunea Moldovei – cea mai săracă zonă a ţării - prin deschiderea primelor supermarketuri în Focşani, Bacău şi Iaşi. Aici olandezo-belgienii au venit iniţial printr-o preluare, dar au şi deschis magazine de la zero. 

Unul dintre executivii care au condus reţeaua Mega Image a declarat anterior că este necesar ca Mega Image să iasă în provincie pentru a putea accesa podiumul comerţului local format momentan din Kaufland, Carrefour şi Lidl. În ultimii ani retailerul a ieşit din „zona de confort” – Bucureştiul şi zonele limitrofe – şi s-a extins în Cluj, Timişoara şi zona Moldovei. Şi nu se opreşte aici.

Oficialii Mega Image declarau anterior că România este împărţită în trei – Bucureşti, cele mai mari zece oraşe ale României şi zona rurală. La început, când a început proiectul Mega Image, retailerul a analizat dacă să se extindă în ţară sau să rămână în Bucureşti.

A ales cea de-a doua variantă pentru că a realizat atunci că ar fi prea riscant pentru Mege Image, un jucător mic, să meargă în toată ţara. „Am fi pierdut controlul asupra businessului. Mai mult, trebuie să fii puternic, chiar lider, acolo unde esti”, spuneau anterior oficialii companiei.

Apoi, până în 2017 compania s-a extins pe o rază de 250 km în jurul Bucureştiului, pentru că a calculat că dacă merge mai departe costurile ar fi prea mari. Începând cu 2017 au fost deschise primele magazine în judeţul Cluj, unul dintre cele mai dezvoltate din punct de vedere economic. În continuare însă, Bucureştiul şi Ilfovul găzduiesc peste 70% din totalul magazinelor Mega Image.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mega image,
investitii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.