Cum se aşteaptă să zboare cei mai mari operatori din Europa în perioada următoare. Semnalele acestora nu sunt foarte optimiste

Autor: Ioana Matei Postat la 10 mai 2020 331 afişări

Cum se aşteaptă să zboare cei mai mari operatori din Europa în perioada următoare. Semnalele acestora nu sunt foarte optimiste

Proprietarul Bristish Airways, IAG, plănuieşte să opereze la 45% din capacitate între iulie şi septembrie, în timp ce Air France-KLM şi-a fixat un obiectiv de doar 20%, potrivit unui articol al publicaţiei internaţionale Forbes, axat pe aşteptările a câţiva dintre operatorii europeni de zbor pentru perioada următoare.

„Planul nostru este să operăm la relativ acelaşi nivel cu al competitorilor noştri”, a spus CEO-ul grupului Air France-KLM, Benjamin Smith, într-o discuţie cu investitorii, potrivit publicaţiei internaţionale Forbes.

CEO-ul IAG, Willie Walsh, a vorbit despre planurile de operare ale competitorului: „Nu cred că asta va fi la un milion de mile depărtare de ceea ce vom face cu toţii.”

Lufthansa plănuieşte să opereze cu aeronave de 160 de pasageri în iunie, iar acestea reprezintă 21% din flota deţinută de grupul german.

Capacitatea ar putea fi mai scăzută pe măsură ce operatorii se concentrează pe zborurile short-haul şi nu pe călătoriile intercontinentale.

Lufthansa a declarat că va reveni cu mai multe informaţii.

Zborurile în Europa „îşi vor reveni astfel mai repede decât cele de lung curier”, a declarat Smith.

„Nu vedem ca toate pieţele noastre importante să aibă graniţele deschise la fel de rapid precum se va întâmpla în interiorul Europei.”

Operatorul low-cost Ryanair plănuieşte să opereze la 50% din capacitate, în timp ce EasyJet nu a oferit indicii în direcţia planurilor de operare.

În cel de-al patrulea trimestru al anului, IAG şi Air France-KLM speră să opereze la 60-70% din capacitate.

Iar în ceea ce priveşte anul viitor, Air France-KLM se aşteaptă la o capacitate care să nu depăşească mai mult de 80% decât perioada de dinainte de coronavirus.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
europa,
operatori,
perioada,
asteptare,
refuz

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.