Medicina în epoca SF: a fost testat microcipul ce va fi implantat în pacienţi (FOTO)

Postat la 18 februarie 2012 33 afişări

Cercetătorii de la MIT au anunţat o reuşită desprinsă parcă din filmele science-fiction: testarea, în premieră, a unui microcip inserat sub piele în scop medical. Acest microcip livrează doze precise de medicament la perioade de timp prestabilite.

Testul a fost efectuat pe şapte femei din Danemarca cu o vârstă medie de 60 de ani. Microcipul a funcţionat fără probleme în teste, eliberând sub pielea pacientelor până la 19 doze zilnice dintr-un medicament anti-osteoporoză. Unul dintre autorii cercetării, dr. Robert Langer de la MIT, afirmă că "este o tehnologie din Star Trek, dar acum devine realitate".

Experţii estimează că va mai dura aproximativ 4 ani până când microcipul va fi lansat pe piaţă. Atunci când va fi disponibil, acesta va permite pacienţilor care necesită medicamente injectabile să înlocuiască seringile cu ac cu acest microcip. Microcipul va putea fi folosit pentru medicamentele ce tratează scleroza multiplă, artrita reumatoidă, pentru chimioterapie, hormoni şi chiar pentru vaccinuri, estimează cercetătorii.

Mai mult pe www.descopera.ro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/medicina-in-epoca-sf-a-fost-testat-microcipul-ce-va-fi-implantat-in-pacienti-foto-9246503
9246503
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.