Medicii si psihologii militari de la Guantanamo au trecut cu vederea tortura

Postat la 27 aprilie 2011 40 afişări

Medicii si psihologii militari aflati in post la Guantanamo au "inchis ochii" la tortura aplicata detinutilor si nu au incercat sa afle originea suferintelor pacientilor lor, potrivit unui studiu publicat marti.

Condus de un fost militar si de un reprezentant al organizatiei nonguvernamentale Physicians for Human Rights, acest studiu a fost publicat in revista de specialitate PloS Medecine. Studiul are la baza marturii si examinarea dosarelor medicale a noua detinuti, care au dat asigurari ca au fost supusi torturii in inchisoarea militara americana de la baza navala din Cuba. "Personalul medical si psihiatric detasat la Guantanamo a neglijat sau ascuns probe medicale ale durerilor" suferite de pacientii lor, afirma autorii studiului. "In trei cazuri din noua, dosarul medical raporteaza rani fizice corespunzand (aplicarii) unor rele tratamente", ca hematoame, oase fracturate, laceratii sau (dureri) sciatice, exemplifica ei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
international,
medici,
psihologi,
Guantanamo,
tortura
/actualitate/medicii-si-psihologii-militari-de-la-guantanamo-au-trecut-cu-vederea-tortura-8195126
8195126
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.