Maternitatile „expirate”ale Romaniei: la un cutremur de 6 grade, multe ar pica

Postat la 18 august 2010 16 afişări

La niste furtuni puternice sau la un cutremur de sase grade, multe maternitati din tara se pot face praf si pulbere, spune presedintele Colegiului Medicilor. La Mehedinti s-a intamplat chiar ca o mamica sa fie la un pas de moarte, cand o bucata de geam s-a desprins dintr-o fereastra subreda si s-a infipt exact in patul ei.

Maternitatile din Romania stau pe butoiul cu pulbere: cand nu explodeaza, risca sa se darame si sa-si ingroape pacientii de vii. Presedintele Colegiului Medicilor ne-a confirmat ca, in caz de cutremur, de inundatie sau de furtuna, foarte multe spitale se pot face praf. "Spitalele au probleme la structura de rezistenta. Un incendiu putea fi prevenit, dar in cazul unui cutremur de cel mult sase grade multe dintre spitale nu vor rezista. Si asta fiindca de peste 20 de ani nu s-a mai investit in consolidarea lor. Ultima consolidare dateaza din anul 1984", a declarat pentru Gandul seful Colegiului, prof. dr. Vasile Astarastoaie. Si mai grav este ca statul nu poate face nimic pentru asta, fiindca toti banii alocati sunt folositi exclusiv pentru salarii si pentru servicii medicale.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
actualitate,
maternitati,
cutremur,
prabusire
/actualitate/maternitatile-expirate-ale-romaniei-la-un-cutremur-de-6-grade-multe-ar-pica-6934428
6934428
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.