Măsuri pentru prevenirea hepatitei A. SFATURILE specialiştilor

Postat la 04 iulie 2014 62 afişări

Cele mai sigure măsuri pentru prevenirea hepatitei A sunt respectarea normelor elementare de igienă personală şi alimentară - spălarea mâinilor cu apă şi săpun, a legumelor şi a fructelor, evitarea consumului de apă din surse neautorizate - şi vaccinarea, spune prof. dr. Adrian Streinu Cercel.

Măsuri pentru prevenirea hepatitei A. SFATURILE specialiştilor

 Recomandările specialistului vin în contextul informaţiilor publicate de specialiştii bulgari în hepatologie, potrivit cărora, în urma inundaţiilor provocate de ploile puternice ce au afectat Portul Varna şi unele staţiuni bulgăreşti la Marea Neagră, există riscul ridicat ca apa mării să fie infectată cu virusul hepatic A.

"Virusul hepatitic A se distruge în apa cu salinitate ridicată. Dar virusul nu pluteşte singur, pentru că dacă ar fi singur s-ar distruge. El este închistat în dejecţii umane, de aceea distrugerea este mai dificilă", a explicat prof. dr. Streinu Cercel, managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" din Capitală.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/masuri-pentru-prevenirea-hepatitei-a-sfaturile-specialistilor-12889846
12889846
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.