Gruparea Statul Islamic deţine controlul asupra principalelor câmpuri petroliere din estul Siriei

Postat la 04 iulie 2014 29 afişări

Insurgenţii din gruparea Statul Islamic (SI) au preluat controlul asupra principalelor câmpuri petrolifere şi de gaze naturale din provincia Deir Ezzor, în estul Siriei, a anunţat vineri organizaţia nonguvernamentală Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDH).

Gruparea Statul Islamic deţine controlul asupra principalelor câmpuri petroliere din estul Siriei

 Gruparea Statul Islamic, care a anunţat luni înfiinţarea unui "califat" pe teritoriile ocupate în Siria şi Irak, "a preluat controlul asupra câmpului petrolifer Al-Tanak, situat în zona deşertică Al-Chouaitam, din estul provinciei Deir Ezzor", a anunţat, joi seară, OSDH.

Al-Tanak era ultimul dintre marile câmpuri petrolifere din regiune ce nu se afla sub controlul islamiştilor, care au desfăşurat acţiuni pentru a-l ocupa după retragerea combatanţilor rivali din cadrul Frontului Al-Nosra, filiala siriană a Al-Qaida.

Un singur câmp petrolifer din Siria nu se află în prezent sub controlul grupării Statul Islamic. "Câmpul petrolifer Al-Ward este controlat de membri unui trib şi produce doar 200 de barili pe zi, ceea ce nu înseamnă mare lucru", a explicat Rami Abdel Rahmane, directorul OSDH.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/gruparea-statul-islamic-detine-controlul-asupra-principalelor-campuri-petroliere-din-estul-siriei-12888753
12888753
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.