Măsuri de siguranţă la pelerinajul de la Şumuleu-Ciuc. Preşedintele Ungariei, prezent la ceremonii

Postat la 18 mai 2013 81 afişări

Preşedintele Ungariei, Ader Janos, vicepremierul Semjen Zsolt şi alţi parlamentari din ţara vecină participă la pelerinajul de Rusaliile catolice, de la Şumuleu Ciuc, judeţul Harghita, la manifestarea religioasă fiind deja sosite zeci de mii de persoane.

Măsuri de siguranţă la pelerinajul de la Şumuleu-Ciuc. Preşedintele Ungariei, prezent la ceremonii

Potrivit Mediafax, în zonă au ajuns în jur de 50.000 de persoane, aproximativ 20.000 fiind deja pe platoul unde se va ţine duminică slujba de hram de Rusaliile Catolice. Mulţi dintre credincioşi au petrecut noaptea în biserică rugându-se la statuia Fecioarei Maria, considerată făcătoare de minuni, alţi 3.000 de pelerini din Ungaria fiind aduşi în Miercurea Ciuc cu cele trei trenuri puse la dispoziţie de Căile Ferate Maghiare.

De Rusalii, catolicii vin în pelerinaj la Catedrala Franciscană din Şumuleu-Ciuc şi înconjoară în procesiune dealul Şumuleul Mic. Cei care vor asigura ordinea şi siguranţa publică în perioada Rusaliilor au estimat că la pelerinaj vor participa aproximativ 100.000 de persoane.

Având în vedere amploarea acestei manifestări religioase, Poliţia Română precizează că au fost instituite dispozitive de ordine menite să asigure liniştea, fluidizarea traficului rutier şi pietonal, respectarea legalităţii actelor de comerţ şi siguranţa cetăţenilor, scop în care care vor acţiona, pe parcursul întregului sfârşit de săptămână, 350 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita.

Astfel, poliţiştii rutieri fluidizează circulaţia, au fost constituite posturi fixe şi patrule de ordine publică, iar poliţiştii celorlalte structuri acţionează în vederea prevenirii producerii oricăror evenimente nedorite.

În imediata apropiere a Catedralei Franciscane de la Şumuleu-Ciuc a fos înfiinţat un punct de consiliere, proximitate şi prevenire, care funcţionează ca un mini-dispecerat pentru cetăţeni. Poliţiştii acestui punct de consiliere au misiunea de a fi aproape de pelerini pentru sprijin, recomandări, eventuale sesizări de obiecte pierdute ori găsite, sau chiar sesizări de persoane pierdute de grup.

Pe întreg parcursul desfăşurării pelerinajului, a ceremoniei religioase, precum şi pe toată durata sărbătorii, Poliţia va lua măsuri de prevenire a faptelor de natură contravenţională şi infracţională (furturi, înşelăciuni etc.). Poliţia le recomandă celor prezenţi să manifeste atenţie asupra modului de păstrare şi folosire a bunurilor şi valorilor, în asigurarea autovehiculelor parcate în zone autorizate şi prin grija pentru copii, care se pot rătăci cu uşurinţă în mulţime.

Pentru eventuale sesizări, cetăţenii pot apela numărul unic gratuit de urgenţă 112, ori se pot adresa direct poliţiştilor punctului de consiliere de lângă intrarea în Catedrala Franciscană de la Şumuleu-Ciuc sau poliţiştilor prezenţi în toate zonele cu aflux mare de cetăţeni.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/masuri-de-siguranta-la-pelerinajul-de-la-sumuleu-ciuc-presedintele-ungariei-prezent-la-ceremonii-10886449
10886449
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.