Masina care nu are nevoie de sofer (FOTO+VIDEO)

Autor: Roxana Cristea Postat la 10 ianuarie 2011 46 afişări

Nu este vreo masina dintr-un film SF sau din desene animate, ci este cea pe care General Motors a dezvaluit-o la Consumer Electronic Show, cel mai mare targ de tehnologie din lume care a avut loc saptamana trecuta la Las Vegas.

Numita EN-V(Electric Networked Vehicle), automobilul combina doua idei despre cum sa inveti masinile sa conduca- foloseste senzori precum camere si advertismente sonore pentru a nu lovi pietonii si o retea care permite masinilor sa fie conectate intre ele.

Aceste masini, care in prezent sunt prototipuri, ar putea fi pe piata in anul 2030 la un pret de 10.000 de dolari, scrie CNN.com.En-V este o masina electrica care are viteza maxima de 50km/h si a carei baterie rezista la un drum lung de aproximativ 50 de km.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
masini,
sofer,
SF,
GM
/actualitate/masina-care-nu-are-nevoie-de-sofer-foto-video-7876859
7876859
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.