Mark Gitenstein: Romii din România ar trebui să se organizeze ca afroamericanii din SUA

Postat la 15 decembrie 2012 15 afişări

Romii din România ar trebui să se organizeze mai bine din punct de vedere politic, aşa cum au făcut persoanele de culoare în Statele Unite, pentru a pune capăt discriminării, a apreciat ambasadorul american la Bucureşti, Mark Gitenstein.

"Este foarte descurajant să vezi situaţia romilor. Am crescut în sudul Statelor Unite şi am văzut exact aceleaşi lucruri în cazul afroamericanilor, care erau marginalizaţi şi discriminaţi" de populaţia majoritară, a declarat Mark Gitenstein într-un interviu acordat AFP înaintea încheierii mandatului.

România numără 620.000 de romi, potrivit recensământului oficial, şi două milioane, potrivit organizaţiilor neguvernamentale.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Mark Gitenstein,
Romii,
România
/actualitate/mark-gitenstein-romii-din-romania-ar-trebui-sa-se-organizeze-ca-afroamericanii-din-sua-10394441
10394441
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.