Marine Le Pen dezminte că ar susţine tortura, după afirmaţii controversate

Autor: Mihai Draghici Postat la 10 decembrie 2014 39 afişări

Marine Le Pen, liderul formaţiunii franceze de extremă-dreapta Frontul Naţional, a negat că ar susţine tortura, după o serie de afirmaţii controversate ca reacţie la raportul american privind tehnicile de interogare utilizate de CIA, relatează AFP.

"Este vorba de o interpretare răutăcioasă. În confruntarea cu terorismul, nu poate fi o abordare angelică. Dar trebuie utilizate mijloace legale, evident nu tortura", a reacţionat Marine Le Pen după ce, într-un interviu, afirmase că, în anumite cazuri de terorism, "tortura poate fi utilă pentru a obliga suspecţii să vorbească".

"Franţa nu practică tortura, iar acest lucru este foarte bun", a subliniat eurodeputata.

Comentând raportul Senatului american privind tehnicile brutale de interogare utilizate de CIA, Marine Le Pen nu a condamnat aceste practici, precizând doar că "lumea trebuie să înceteze să considere Statele Unite simbolul binelui absolut".

"Tortura a fost utilizată în decursul istoriei. Dar cred că oamenii care se ocupă de terorişti şi au sarcina de a extrage informaţii de la aceştia, în scopul salvării vieţilor, sunt persoane responsabile", a apreciat Marine Le Pen.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FRANŢA,
LE PEN,
TORTURĂ
/actualitate/marine-le-pen-dezminte-ca-ar-sustine-tortura-dupa-afirmatii-controversate-13713598
13713598
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.