Marile companii japoneze acordă primele majorări salariale din 2008, înaintea unei creşteri de taxe

Postat la 12 martie 2014 25 afişări

Marile companii japoneze, de la Toyota şi Honda la Panasonic şi Toshiba, au acordat angajaţilor din Japonia primele majorări salariale din ultimii şase ani, însă efectul ar putea fi diminuat de majorarea taxei pe vânzare de la 5% la 8% începând din aprilie.

Marile companii japoneze acordă primele majorări salariale din 2008, înaintea unei creşteri de taxe

 Companiile japoneze sprijină astfel programul de reformă economică promovat de premierul Shinzo Abe, care speră că majorările salariale vor stimula consumul, transformând revigorarea industriei şi profiturile mai mari ale exportatorilor într-o creştere economică mai puternică.

Programul economic al premierului Abe a revitalizat industriile de export prin deprecierea yenului, care a consolidat competitivitatea produselor japoneze pe piaţa globală.

Producătorii auto japonezi au fost principalii beneficiari ai deprecierii monedei, înregistrând creşteri puternice ale profiturilor în ultimele 12 luni. Guvernul a cerut marilor companii să ofere majorări salariale.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/marile-companii-japoneze-acorda-primele-majorari-salariale-din-2008-inaintea-unei-cresteri-de-taxe-12249512
12249512
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.