Marile banci din zona euro se vor intalni pentru a discuta despre datoriile Greciei

Postat la 05 iulie 2011 7 afişări

Marile banci din zona euro se vor intalni miercuri la Paris pentru a incerca sa ajunga la un acord cu autoritatile europene in privinta participarii investitorilor la o rostogolire a datoriilor suverane ale Greciei, potrivit cotidianului britanic Financial Times.

Surse apropiate situatiei au afirmat ca o noua propunere ar reduce povara financiara asupra Greciei, imbunatatind termenii planului initial, prin care bancile ar fi rostogolit, pe o perioada de 30 de ani, jumatate din investitiile in obligatiuni ale statului elen cu scadenta in urmatorii trei ani. Bancile s-au reunit saptamana trecuta, sub auspiciile Institutului pentru Finante Internationale, intr-un efort de a stabili termenii implicarii sectorului privat. Ca baza pentru negocieri a fost utilizat un plan alcatuit de federatia sectorului bancar din Franta si sustinuta de presedintele Nicolas Sarkozy. Potrivit planului, datoria rostogolita ar fi avut o dobanda limitata la 8%, incluzand o rata de baza de 5,5% si un cupon suplimentar de 2,5%, care ar varia in functie de evolutie economiei Greciei. A existat, de asemenea, un plan prin care guvernul elen ar fi fost obligat sa cumpere obligatiuni cu rating maxim, cel mai probabil emise de Fondul European pentru Stabilitate Financiara, ca polita de asigurare impotriva intrarii in incapacitate de plata. Echivalentul a 20% din datoriile statului cu maturitate in urmatorii trei ani ar fi fost incluse intr-un fond de garantii.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
zona euro,
banci,
datorii,
grecia
/actualitate/marile-banci-din-zona-euro-se-vor-intalni-pentru-a-discuta-despre-datoriile-greciei-8443533
8443533
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.