Marian Lupu a realizat eventul la alegerile in Moldova: e presedintele parlamentului si presedinte interimar

Postat la 09 ianuarie 2011 9 afişări

Presedintele Partidului Democrat din Republica Moldova, Marian Lupu, a obtinut pentru sine maximul de beneficii din negocierile duse pentru crearea unei noi aliante de guvernare la Chisinau. Astfel, Lupu a devenit presedintele parlamentului si presedinte interimar al tarii pana la alegerea unui nou sef al statului de catre parlament.

Blocajul care a dus la convocarea de alegeri anticipate toamna trecuta are sanse sa nu se mai repete: fie Alianta pentru Integrare Europeana reuseste sa obtina doua voturi de la comunisti pentru a-si impune candidatul la sefia statului, fie parlamentul adopta un proiect de modificare a constitutiei, initiat de comunisti, care prevede alegerea in functia suprema cu majoritate simpla de voturi.

Alianta pentru Integrare Europeana este constituita din partidele care se opun comunistilor (Partidul Liberal-Democrat condus de Vlad Filat, Partidul Democrat condus de Marian Lupu si Partidul Liberal condus de fostul presedinte al tarii, Mihai Ghimpu). Coalitia are acum 59 de mandate in Parlament, cu doua mai putine decat ii sunt necesare pentru a alege seful statului.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/marian-lupu-a-realizat-eventul-la-alegerile-in-moldova-e-presedintele-parlamentului-si-presedinte-interimar-7874761
7874761
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.