Mari companii din tehnologie limitează interacţiunile angajaţilor cu Huawei

Postat la 10 iunie 2019 63 afişări

Unele dintre cele mai mari companii de tehnologie din lume au cerut angajaţilor să nu mai vorbească despre tehnologie şi standarde tehnice cu omologii de la Huawei Technologies, ca răspuns includerea companiei chineze de tehnologie pe lista neagră a administraţiei americane, relatează Reuters.

Mari companii din tehnologie limitează interacţiunile angajaţilor cu Huawei

Fabricaţii Intel Corp şi Qualcomm Inc, compania de telefonie mobilă InterDigital Wireless Inc. şi operatorul sud-coreean LG Uplus au limitat convorbirile angajaţilor cu Huawei.

Astfel de discuţii reprezintă o parte de rutină a întâlnirilor internaţionale în care inginerii stabilesc standarde tehnice pentru tehnologiile de comunicaţii, inclusiv următoarea generaţie de reţele mobile 5G.

Departamentul de Comerţ al Statelor Unite nu a interzis contactul între companii şi Huawei. Pe data de 16 mai, agenţia a pus Huawei pe o listă neagră, împiedicând-o să facă afaceri cu companiile americane fără aprobarea guvernului, apoi câteva zile mai târziu a autorizat companiile americane să interacţioneze cu Huawei în materrie de standardizare, până în august, în vederea dezvoltării standardelor 5G. Departamentul de Comerţ a reiterat această poziţie vineri la solicitarea Reuters.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tehnologie,
huawei,
companii,
angajati,
limitare,
americane

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.