LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Paradoxul pieţei de birouri

Cum să faci sute de mii de euro folosindu-te de o aplicaţie la care oricine are acces. Tot mai mulţi tineri au reuşit deja

Autor: Andra Stroe Postat la 14 iulie 2019 2769 afişări

În loc să îşi petreacă weekendurile sau vacanţele şcolare spălând vasele şi debarasând mesele din diverse localuri, adolescenţii cu spirit antreprenorial lansează mini-businessuri şi câştigă bani online.

Cum să faci sute de mii de euro folosindu-te de o aplicaţie la care oricine are acces. Tot mai mulţi tineri au reuşit deja

Acest lucru este în mare parte datorat aplicaţiilor noi care au apărut în ultimii ani şi au permis tinerilor cumpărători să înfiinţeze magazine online cu uşurinţă şi să cumpere sau să vândă îmbrăcăminte şi accesorii second hand, scrie Business Insider.

Depop, de pildă, lansată la Milano în 2011, a devenit rapid o aplicaţie de top în întreaga lume. Această aplicaţie de social shopping numără companii precum Poshmark şi ThredUp drept concurenţi şi a fost descrisă drept o combinaţie între eBay şi Instagram. Vineri, compania a anunţat că a strâns 62 de milioane de dolari într-o rundă de finanţare condusă de compania General Atlantic. Reprezentanţii Depop intenţionează să utilizeze acest capital pentru a se extinde în SUA şi să îşi tripleze baza de utilizatori de acolo.

Potrivit lui Rachel Swidenbank, vicepresedinte al Depop, vanzarea prin intermediul aplicaţiilor poate deveni un hobby foarte profitabil. Câţiva vânzători încasează venituri şi de 300.000 de dolari pe an, a spus ea. Deşi această sumă nu reprezintă un profit pur - Depop opreşte 10% din valoarea fiecărei vânzări şi există şi un cost de inventar şi de livrare - cheltuielile aferente derulării unei afaceri în cadrul aplicaţiei sunt scăzute. În plus, este accesibil oricui are un smartphone.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
shopping,
haine,
business

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.