Marea defrisare. Cine se afla in spatele dezastrului din paduri

Postat la 28 februarie 2011 100 afişări

VIDEO. 80 de ani ii trebuie unui copac sa ajunga la varsta maturitatii, dar oamenii nu tin cont de acest amanunt. Afacerile cu lemn sunt atat de banoase, incat in ele sunt implicati politicieni, oameni de afaceri si autoritati locale.

Iar cei care indraznesc sa puna capat macelului din paduri ajung sa fie aspru pedepsiti, chiar batuti.

In Harghita, Covasna, Neamt, Bacau si in multe alte judete s-au taiat la ras mii de hectare de padure in ultimii ani. Nimeni pana acum nu a raspuns pentru dezastrul din padure. Intre 3 si 500.000 de hectare de padure, nimeni nu stie exact cate, sunt neadministrate. In mare parte acolo, padure nu mai este.

Acum 3 ani, o campanie a Stirilor ProTv a atras atentia asupra acestui pericol si a cerut inasprirea si mai ales aplicarea legilor. Acum ne-am intors in padurile Romaniei sa vedem cat si cum se taie .

Vlahita, judetul Harghita. Peste 3400 de hectare de padure sunt nepazite de ani de zile. Aici se taie ca in codru. Lorint Emeric si Otos Peter sunt proprietari de padure, nevoiti sa-si pazeasca singuri averea.

Tot haosul de aici a pornit de la o lege proasta: legea nr. 18.

Cititi mai multe pe www.stirileprotv.ro

Marea defrisare. Cine se afla in spatele dezastrului din paduri. Partea 1

StirileProTV.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
defrisare,
padure,
dezastru
/actualitate/marea-defrisare-cine-se-afla-in-spatele-dezastrului-din-paduri-8017124
8017124
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.