Marea Britanie va antrena forţele opoziţiei moderate din Siria

Autor: Mihai Draghici Postat la 26 martie 2015 27 afişări

Marea Britanie va trimite instructori militari pentru antrenarea, în Turcia, a miliţiilor opoziţiei moderate din Siria care luptă împotriva reţelei teroriste Stat Islamic, anunţă ministrul britanic al Apărării, Michael Fallon.

"Marea Britanie va oferi antrenament militar forţelor opoziţiei moderate din Siria", a declarat Fallon, citat de Sky News.

Armata britanică va trimite 75 de instructori militari şi personal de securitate pentru a oferi antrenament miliţiilor siriene implicate în confruntări cu organizaţia teroristă Stat Islamic.

Antrenamentele, parte a unui program american de susţinere a opoziţiei siriene, se vor desfăşura pe teritoriul Turciei şi urmează să înceapă în câteva săptămâni.

Siria se confruntă, începând din martie 2012, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeste 200.000 de morţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
M.BRITANIE,
SIRIA,
/actualitate/marea-britanie-va-antrena-fortele-opozitiei-moderate-din-siria-14062411
14062411
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.