Marea Britanie este primul stat G7 care o sprijina oficial pe Lagarde drept candidat la sefia FMI

Postat la 23 mai 2011 15 afişări

Marea Britanie o sprijina pe Christine Lagarde pentru pozitia de director general al FMI, devenind primul stat G7 care sustine oficial candidatura ministrului francez al Finantelor pentru postul ramas vacant dupa demisia lui Dominique Strauss-Kahn.

Strauss-Kahn, el insusi fost ministru al Finantelor in Franta, a demisionat joi din functia de director general al FMI, dupa ce a fost arestat la finele saptamanii trecute la New York sub acuzatii de tentativa de viol. El a fost eliberat vineri pe cautiune si va fi judecat in arest la domiciliu, sub monitorizare electronica. Arestul si, ulterior, demisia lui Strauss-Kahn au declansat o dezbatere tensionata privind succesorul sau la conducerea FMI. Europa incearca sa determine prelungirea traditiei ultimilor 65 de ani, de a avea un european ca director general al Fondului, argumentand ca institutia are un rol important de jucat in solutionarea crizei datoriilor de stat don zona euro. Totodata, tarile emergente fac presiuni pentru a-si consolida influenta pe scena economica globala, mizand pe importanta tot mai evidenta a statelor in dezvoltare ca motoare de crestere pe plan mondial.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/marea-britanie-este-primul-stat-g7-care-o-sprijina-oficial-pe-lagarde-drept-candidat-la-sefia-fmi-8279213
8279213
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.