Măr otrăvit: Motivul pentru care peste 400.000 de români vor avea o pensie mai mică

Postat la 24 iulie 2021 11008 afişări

Măr otrăvit: Motivul pentru care peste 400.000 de români vor avea o pensie mai mică

Darul otrăvit al unei facilităţi fiscale: de doi ani şi jumătate, sute de mii de angajaţi din construcţii nu plătesc contribuţia de 3,75% la Pilonul II de pensii.

Angajaţii din construcţii au acum salarii mai mari, dar vor avea pensii mai mici. De doi ani şi jumătate, salariaţii din sectorul construc­ţiilor nu sunt obligaţi să contribuie cu 3,75% din venitul brut lunar la pensia privată Pilon II, ceea ce înseamnă că la bătrâneţe se bazează doar pe pensia publică şi, în cel mai bun caz, şi pe cea facultativă (Pilon III), scrie Ziarul Financiar.

„Pentru angajaţii din domeniul construcţiilor, contribuţia de asigurări sociale a fost redusă prin OUG 114, ceea ce a influenţat şi procentul din veniturile brute direcţionat către pensia lor privată obligatorie. Ca urmare, ei şi-au păstrat sumele economisite până la momentul ordonanţei, dar în conturile lor individuale Pilon II nu s-au mai virat ulterior contribuţii noi care să se acumuleze pentru bătrâneţe“, a explicat Andreea Pipernea, CEO al NN Pensii, cel mai mare administrator de pensii private Pilon II din România.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pensie,
romani,
angajati

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.