Maior: SRI şi-a făcut datoria în abordarea fenomenului legat de clanuri. Informaţia bate speculaţia

Autor: Liviu Dadacus Postat la 24 iunie 2014 142 afişări

Directorul SRI, George Maior, a declarat, marţi, după audierea în Comisia SRI pe tema notificărilor privind clanul Bercea, că SRI şi-a făcut pe deplin datoria în abordarea fenomenului legat de clanurile interlope, el precizând, referindu-se la dezbaterea din media, că ”informaţia bate speculaţia”.

Consider foarte clar că SRI şi-a făcut datoria pe deplin în funcţie de responsabilităţile sale legate de securitatea naţională şi legale în ceea ce priveşte abordarea fenomenului acesta legat de clanuri interlope”, a precizat Maior.

El a spus că dezbaterea politică văzută în exteriorul Serviciului nu este legată şi nu poate fi legată de activitatea SRI, care trebuie să-şi păstreze valorile de independenţă şi de neutralitate, lucru pe care îl face ”uneori chiar cu anumite eforturi”.

”În ceea ce priveşte diversele speculaţii, pentru că ne uităm şi noi câteodată la mass-media sau la diverse dezbateri referitoare la implicarea serviciilor sau la neimplicarea serviciilor, sau la poziţionarea serviciilor faţă de diverşi actori instituţionali în stat, nu am decât să subliniez un singur lucru: informaţia va bate întotdeauna speculaţia. Ea este în arhiva şi baza de date a Seviciului. Ne-am făcut, repet, datoria, în spiritul valorilor legate de securitate naţională şi independenţa Justiţiei, care face parte din aceste valori”, a spus Maior.

El a mai arătat că în 2011 a prezentat comisiei SRI o hartă a prezenţei clanurilor în România.

”În această comisie, în 2011, am prezentat o hartă detaliată, teritorială, a prezenţei acestor clanuri şi a efectelor activităţilor lor asupra securităţii naţionale a României şi a existat cel puţin un mesaj explicit către MAI să abordeze - pentru că el ar fi în principal competent pe abordarea criminalităţii organizate de acest tip - să abordeze mai serios această chestiune. Cred că acest lucru s-a înţeles atunci, deşi a existat o anumită dezbatere”, a mai spus Maior.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
MAIOR,
SRI,
CLANURI
/actualitate/maior-sri-si-a-facut-datoria-in-abordarea-fenomenului-legat-de-clanuri-informatia-bate-speculatia-12825504
12825504
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.