Observatorul Astronomic din Capitală va fi restaurat cu fonduri europene

Autor: Roxana Alexe Postat la 24 iunie 2014 135 afişări

Primăria Municipiului Bucureşti a semnat, marţi, contractul pentru consolidarea, restaurarea şi conservarea Observatorului Astronomic "Vasile Urseanu", valoarea proiectului fiind de 11.106.783 de lei, iar termenul de finalizare - aprilie 2015.

Primăria Capitalei a obţinut pentru lucrări fonduri europene prin Programul Operaţioal Regional 2007-2013, Axa Prioritară 5 - Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, Domeniul Major de Intervenţie, 5.1 - Restaurarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, precum şi crearea/modernizarea infrastructurilor conexe.

Valoarea proiectului este de 11.106.783 de lei din care finanţarea nerambursabilă este de 7.373.912 lei, iar 1.596.079 de lei reprezintă contribuţia proprie în proiect. Data limită de finalizare a implementării proiectului este luna aprilie 2015.

Proiectul are ca obiectiv efectuarea lucrărilor de consolidare, restaurare şi conservare a monumentului istoric dar şi de valorificare a potenţialului său turistic şi cultural. Astfel, iniţiatorii proiectului îşi propun creşterea numărului de vizitatori la 8.500 în primul an după introducerea în circuitul turistic, de la aproximativ 7.800 de turişti şi vizitatori câţi au fost înregistraţi în anul 2009.

Totodată vor fi efectuate şi lucrări de amenajare peisagistică a împrejmuirilor acestuia, respectiv a grădinii.

Observatorul Astronomic "Amiral Vasile Urseanu" este singurul observator astronomic din Capitală deschis publicului.

Clădirea Observatorului Astronomic, inaugurată în toamna anului 1910, este inclusă în Lista monumentelor istorice. Observatorul este monument de categoria B, adică de importanţă locală.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PMB,
RESTAURARE,
OBSERVATOR
/actualitate/observatorul-astronomic-din-capitala-va-fi-restaurat-cu-fonduri-europene-12825284
12825284
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.