Topul filmelor cu cele mai mari bugete de producţie. Care a fost cel mai scump film din toate timpurile

Autor: Florin Badescu Postat la 23 iunie 2014 156 afişări

Titanic, Avatar, Waterworld sunt câteva dintre filmele ce figurează în topul celor mai scumpe producţii cinematografice din toate timpurile, potrivit lefigaro.fr.

Lungmetrajul "Piraţii din Caraibe: La capătul lumii", al treilea opus din franciza "Piraţii din Caraibe", lansat pe marile ecrane în 2007, este cel mai scump film din istoria cinematografiei, informează lefigaro.fr.

În condiţiile în care pentru al cincilea film din franciza "Piraţii din Caraibe" studiourile Disney au somat echipa de producţie să respecte bugetul de 200 de milioane de dolari, jurnaliştii de la site-ul Business Insider s-au interesat de bugetele totale ale precedentelor două opusuri din serie, "Piraţii din Caraibe: Pe ape şi mai tulburi" (2011) şi "Piraţii din Caraibe: La capătul lumii" (2007).

Filmul "Piraţii din Caraibe: La capătul lumii" a obţinut încasări de 963,4 milioane de dolari, dar a costat nu mai puţin de 341,8 milioane de dolari, fiind astfel cel mai scump lungmetraj din istoria cinema-ului, depăşind pelicule precum "Titanic", "Cleopatra" şi "Avatar".

Aceste excese financiare l-au determinat pe producătorul seriei să declare pentru publicaţia The Hollywood Reporter: "Bineînţeles că scăderea bugetului reprezintă un factor important. Ne dorim un scenariu care să convină tuturor. La fel pentru costul de producţie. Nu contează care este proiectul, suntem întotdeauna preocupaţi de acest aspect. Chiar dacă este vorba de o franciză care generează un box office de câteva miliarde de dolari".

Al cincilea film din serie, în care actorul Johnny Depp va interpreta din nou personajul Jack Sparrow, se va numi "Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales" şi va fi lansat pe marile ecrane în 2016.

Topul 10 al producţiilor cinematografice cu cele mai mari bugete de producţie din toate timpurile este completat de filmele: "Cleopatra" (339,5 milioane de dolari), "Titanic" (294,3 milioane de dolari), "Omul-păianjen 3/ Spider-Man 3" (293,9 milioane de dolari), "O poveste încâlcită/ Tangled" (281,7 milioane de dolari), "Harry Potter şi Prinţul Semipur" (275,3 milioane de dolari), "Waterworld- Lumea apelor/ Waterworld" (271,3 milioane de dolari), "Piraţii din Caraibe: Cufărul Omului Mort" (263,7 milioane de dolari), "Avatar" (261 milioane de dolari) şi "Hobbitul: O călătorie neaşteptată/ The Hobbit: An Unexpected Journey" (257,2 milioane de dolari).

Toate aceste cifre au fost actualizate cu ajutorul indicelui de inflaţie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FILM,
BUGET,
TOP
/actualitate/topul-filmelor-cu-cele-mai-mari-bugete-de-productie-care-a-fost-cel-mai-scump-film-din-toate-timpurile-12818423
12818423
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.