MAI: Revelion fără incidente şi cele mai liniştite sărbători de iarnă din ultimii cinci ani

Autor: Departamentul Social Postat la 02 ianuarie 2016 83 afişări

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) informează că anul acesta au fost cele mai liniştite sărbători de iarnă din ultimii cinci ani, fără incidente la petrecerile şi spectacolele publice de Revelion, şi cu o diminuare a accidentelor cauzate de folosirea materialelor pirotehnice.

Conform datelor MAI, în noaptea de Revelion şi în prima zi a anului 2016 nu au fost înregistrate evenimente deosebite, fiind menţinut climatul de siguranţă publică, cel mai ridicat din ultimii cinci ani.

La cele 144 de evenimente organizate în spaţiul public de Revelion, la care au participat peste 400.000 de persoane, nu au fost înregistrate incidente. În ceea ce priveşte situaţiile de urgenţă, în data de 1 ianuarie pompierii au intervenit pentru stingerea a 159 de incendii, iar echipajele SMURD au acordat ajutor medical de urgenţă în peste 1.000 de cazuri.

Autorităţile au constatat o diminuare semnificativă a incidentelor cauzate de folosirea materialelor pirotehnice.

În prima zi a noului an, conform evaluărilor unităţilor medicale, a fost înregistrată o diminuare semnificativă a cazurilor de persoane care au necesitat internarea în urma utilizării articolelor pirotehnice. În perioada premergătoare Anului Nou, structurile MAI au ridicat, în vederea confiscării, peste 115 tone de materiale pirotehnice cu potenţial risc pentru cetăţeni.

În luna decembrie, s-a intervenit la peste 77.000 de evenimente, ceea ce înseamnă o medie de 2.400 de acţiuni zilnic.

Structurile MAI au aplicat sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 89 de milioane de lei şi au constatat peste 16.500 de infracţiuni. De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de aproape 6,5 milioane de lei.

În domeniul siguranţei rutiere, au fost reţinute peste 13.800 de permise de conducere pentru depăşirea regimului de viteză, pentru consum de alcool, dar şi pentru alte abateri grave care reprezentau un risc pentru participanţii la trafic.

De asemenea, în aceste zile au fost dispuse măsuri suplimentare pentru fluidizarea traficului în punctele de trecere a frontierei, mai ales cele de pe graniţa de vest, care vor fi tranzitate de foarte mulţi dintre românii veniţi în ţară de sărbători.

În luna decembrie, frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 4.100.000 de persoane, din care 3.500.000 au fost cetăţeni din ţări ale Uniunii Europene. Comparativ cu luna decembrie a anului 2014, când frontiera a fost tranzitată de 2,9 milioane de persoane, se constată o creştere de 37 la sută.

Aproape 40.000 de angajaţi ai MAI - poliţişti, pompieri, jandarmi, poliţişti de frontieră, medici şi paramedici SMURD - au fost la datorie în aceste zile.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
MAI,
SĂRBĂTORI,
BILANŢ
/actualitate/mai-revelion-fara-incidente-si-cele-mai-linistite-sarbatori-de-iarna-din-ultimii-cinci-ani-14951267
14951267
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.