Peste 2.200 de locuri de muncă sunt disponibile în Spaţiul Economic European

Autor: Departamentul Social Postat la 02 ianuarie 2016 139 afişări

Peste 2.200 de locuri de muncă sunt în prezent disponibile în Spaţiul Economic European, fiind căutaţi de la 1.200 de muncitori necalificaţi în agricultură în Spania şi Portugalia, la un doctorand în departamentul biomedical în Norvegia.

Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei Eures România, 2.269 de locuri de muncă vacante.

În Spania se caută 800 de muncitori necalificaţi în agricultură şi un maseur, în Portugalia - 400 de muncitori necalificaţi în agricultură, iar în Danemarca - 400 de culegători de mazăre.

În Marea Britanie sunt disponibile 180 de locuri de muncă, dintre care 60 pentru îngrijitori persoane/infirmieri, 60 pentru asistenţi medicali, 40 pentru îngrijitori persoane şi 20 pentru asistenţi medicali generalişti, în Irlanda - unul de tehnician, iar în Germania - 174 de posturi, dintre care 50 pentru asistenţi medicali generalişti, 20 pentru operatori maşini şi centrale, 12 pentru bucătari, 11 pentru ospătari, 10 pentru agenţi de securitate, 10 pentru agenţi de pază, 10 pentru barmani, 10 în gastronomia de sistem, cinci pentru asistenţi manager, cinci pentru electricieni industriali, patru pentru operatori maşini şi instalaţii optice etc. Printre altele, se mai caută un optician, un tehnician fizică de laborator, un mecanic auto (camioane) şi un visual designer.

Românii pot opta pentru 162 de locuri de muncă şi în Cehia: 50 de lucrători în producţie (asamblarea aparatelor de aer condiţionat), 50 de operatori, 50 de şoferi transport marfă-internaţional, 10 lucrători în prelucrarea lemnului, un analist IT service desk şi un analist suport software.

În Suedia se caută mai mulţi specialişti IT: 10 dezvoltatori software, şase ingineri testare software, cinci dezvoltatori software sisteme integrate, cinci arhitecţi sisteme software, doi specialişti reţea transmisie Control Protocol/Internet Protocol (TCP/IP), un dezvoltator JavaScript/Node.JS, un programator (securitatea reţelelor), un arhitect software şi un dezvoltator Web Front-End, alături de 20 de femei de serviciu, 15 vopsitori auto, 10 mecanici auto şi 10 tinichigii auto, iar în Norvegia - un doctorand în departamentul biomedical şi doi lucrători în târg.

Un număr de 20 de consultanţi de călătorie sunt căutaţi în Polonia, alături de trei lăcătuşi/sudori, un dezvoltator internet, 1 PHP developer (programator aplicaţie), iar în Ungaria sunt disponibile şase poturi de mecanici agricoli.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând portalul Eures naţional, www.eures.anofm.ro, sau se pot prezenta la sediul agenţiei judeţene pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau reşedinţă, unde consilierul Eures îi poate îndruma.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
LOCURI DE MUNCĂ,
EURES,
/actualitate/peste-2-200-de-locuri-de-munca-sunt-disponibile-in-spatiul-economic-european-14951100
14951100
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.